Gedde

Velkommen til 0turs`s net


Ideen med denne hjemmeside, er at skabe interesse for fiskeriets lyksaligheder, specielt kystfiskeriet mange facetter...0tur er det ikke altid, langtfra men bare et navn jeg lige kunne finde på som ikke var hosted. 0tur.dk er privat og er helt uafhængig af andre internet site.


At fiske er at leve...

"Havørreden er, hvor som helst den landes ved de danske kyster, en oplevelse for livet. I skønhed, elegance og styrke overgåes den ikke af andre fisk ved kysten“ – Jens Ploug Hansen

Mvh

Kenneth Brødbæk

Gedde Gedden (Esox lucius)


Er en fisk, der lever i ferskvand og brakvand i Europa, Nordasien og i et bredt bælte gennem Nordamerika. I Danmark er gedden almindelig i alle større og mindre ferskvande, f.eks. søer og vandløb samt i brakvand i hele Østersøområdet indtil det sydlige Øresund og Smålandsfarvandet.


Jeg personlig syntes at Gedde fiskeri er sjovest i brakvand og specialt på Öland inde i vigene, hvor de på en halv m. vand aggressivt kaster sig over wobleren, man kan se dem jagte agnen på det lave vand det er rigtigt fedt at se. De samler sig om efteråret og overvintre der helt frem til gyde perioden April-maj, ( freding ) hvor de efter endt gydning trækker ud igen på dybt vand og æder sig fede i sild, hvor derefter igen til efteråret at trække ind i vigene. Og det er netop om efteråret det er sjovest at fange Gedder, da de hugger viligt og hårdt på wobleren som jeg fisker med derovre i den tid. Jeg har fanget Gedder op til 1 m ca. 7-8 kg, og de er godt fede af alle de mange sild de har ædt.

Gedde fra Öland
Gedde og Spöket Wobbler
En fin brakvands Gedde omkring 1 m. og 6/7 kg. fra Öland
Gedde og en kongetobis wobler som de gerne hugger på
Falkfish spöket woblere 18 g og 80mm, dem går Gedderne amok på

www.0tur.dk 2018©