Syd

Isefjord syd


Tempelkrogen


Tempelkrogen er legendarisk for sit gode Havørred fiskeri i de kolde vinter måneder. Når det er koldt trækker der stimer af Havørred ned i bunden af fjorden, som mest består af muderbund og enkelte spredte pynter og muslinge rev. Elverdams Åen har sit udløb helt nede i bunden, og trækker mange fisk også store fisk om efteråret, har selv været med til at elektrofiske fisk op til over 90 cm ca. 8-9 kg. Når Havørreden er udleget bliver mange af dem oppe i åen, og kommer først ud i Jan-Feb måned. Der er derfor mange Nedfaldsfisk vinteren og det tidlige forår igennem. Når isen går nede i Tempelkrogen kan man til tider opleve et fantastisk fiskeri efter stimer af Grønlænder (små ikke gydemodene fiske mellem 40 og 50 cm) men også støre overspringer samt mange nedfaldsfisk der er sulten efter gydningen, disse fisk har stort hoved og en afmagrede krop og er ikke vær at spise de skal bare ud igen. Jeg har fisket i Tempelkrogen i 20 år nu og fanget en del fisk, også oplevet det vilde fiskeri med fangster over 20 fisk eller mere på en dag, specielt når isen lige er gået, eller det tidlige forårsfiskeri med sol på så bliver det lave vand hurtig varmet op, da går ørrederne amok. Min første Havørred fra Tempelkrogen var den 28.3.1999 en flot blank fisk havde taget en Pink Glimmerreje flue (Bøssefluen) fisket efter et Bombarda flåd, sikke en flot fisk at starte sit fjordfiskeri med, den fisk tog jeg med hjem og spiste med velbehag.


En lille blank Grønlænder på 45 cm lod sig friste af Gnosjödraget
En farvet på 52 cm en vinterdag den røg ud igen
En typisk udleget fisk på 52 cm, den tog en hjemmestrikket Glimmer reje (Bøssen) og ud igen
En pæn nedfaldsfisk "falder" på 56 cm der er ved at tage vægt på igen efter gyningen
En mager falder på 57 cm en vinterdag
En pæn falder på 57 cm den er ved at blive blank igen men var slimet og havde ikke løse skæl, så den røg ud igen efter foto
En stor nedgænger på 65 cm. Bemærk fedtfinnen manglede dvs. det er en udsætningsfisk
Igen en pæn falder på 66 cm den kunne ikke modstå Gnosjödraget
En stor Regnbue ørred (burhøne) havde forvildet sig helt ned i Tempelkrogen efter en storm hvor mange fisk undsluppet burene nede i Musholm bugten. Den tog Salty wobleren hårdt og gav en god fight med flere spring og udløb 3.5 kg og 60 cm
En flot blank overspringer på 54 cm fanget om vinteren nede i Tempelkrogen
En pæn flot blankfisk på 58 cm fanget en tidelig forårsdag, den tog Gnosjödraget helt inde ved stangspidsen, to-tre spring og den var nettet, den var proppet med børste orm.
Børsteorm vælter ud af den
Der blev nogle fine koteletter ud af den
En fin blank på 50 cm nede fra bunden af fjorden en december dag, den tog en 15 g Gno. Det var samtidigt hø nr. 490 over målet, tæller nedad eller opad om man vil.
En af de store nede fra Tempelkrogen en nedgænger på ca 4 kg og 75 cm fanget en vinter dag den. 17.2.2000
En go blank på 58 cm til mig i dag nede fra bunden, den tog en hjemmestrikket bøsseflue hårdt og røg ud af vandet flere gange. Den røg ud igen efter endt foto. Fik iøvrigt også to um´er den ene lidt farvet. Det var hø nr. 492 over. Kanon start på året. 11.01.2018
Den samme igen
2 flotte overspringer 57 og 59 cm 23.3.2018
De samme blanke igen
Flot blank med løse skæl 57 cm
2 blanke Havørred 57 og 59 cm huggede lige efter hinanden
En stor falder på 80 cm og 5 kg. Den blev nænsomt sat ud igen efter endt måling/vejning og foto. Den havde klippet fedtfinnen og er en klippet fisk fra 14/15 ifølge Rune Hylby. En artikel om fisken er at finde i Sportsfiskeren april udgave 2018. Det var hø nr. 495 i alt over målet.
Den huggede på en hjemmestrikket Red Tag/ Kobberbasse variant.
Flot blank er den
Skiftede flue efter den anden til noget Glimmerreje.
Den ene havde masser af små fisk i sig, hundestejler.
En glad mig med Havørred nr. 500 over målet en flot blank fjordørred på 50 cm d. 5.4.2018
En glad mig med Havørred nr. 500 over målet en flot blank fjordørred på 50 cm d. 5.4.2018
En glad mig med Havørred nr. 500 over målet en flot blank fjordørred på 50 cm d. 5.4.2018
Nr. 524 7.3.2019
Fik et brutalt hug troede det var en blank, men viste sig det var en stor nedgænger målt til 82 cm havde et mas med at få den ind på min lette 8.3´ Haselgrove stang der var spændt til bristepunktet! Den kom selvfølgelig tilbage i vandet igen uden men. Den røg på Henry's skruen 15 g.
82 cm
Den samme igen
H-skruen